top of page

Christian Eriksen der jubler over sejren mod Irland.

Danmark knuser irske VM drømme.

Fra den 4. sep. 2016 – 14. nov. 2017, er der blevet spillet kvalifikationskampe til VM i fodbold, som finder sted 2018 i Rusland. På sidste dagen, tirsdag den 14. november 2017 spillede Danmark mod Irland, i second leg fra den 11. november 2017 hvor de spillede 0-0. I den anden kamp spillede Danmark sig til hele 5 mål mod Irlands ene mål.

Af Oscar Engelstoft

Efter en intens første kamp på 93 minutter med mange skud på mål, endte kampen alligevel 0-0. Danmark havde gennem hele spillet vist stort potentiale til mål, men kunne ikke få den gennem Irlands jern-forsvar.

VM-playoffkampen fløjtes i gang, og det ser allerede mørkt ud for mændene i de rød-hvide trøjer. Inden for det femte minut bliver der fra midtbanen fyret en bold helt ind i målfeltet, som Nicolai Jørgensen fik sat en fod på, desværre ikke til meget gavn for danskerne. Den Irske midtbanespiller Shane Duffy fik nemlig indlægget, og med Jørgensens hjælp headet bolden i nettet. De Irske fans var meget begejstrede over denne start på kampen.

​

Efter at have kæmpet med bolden fik Danmark udlignet scoren. Et vel placeret hjørnespark fra Sisto fik Andreas Christensen med en svag slutning trillet bolden over stregen, og derved udlignet til 1-1.

Derfra gik det ellers kun frem ad for det danske hold. Christian Eriksen, den danske superstjerne, fik efter ikke mere end tre minutter braget en kanon af en bold op i overlæggeren og ind i målet. Christian Eriksen var ikke helt tilfreds med kun at have scoret målet der fik dem foran. Efter halvlegen fandt Eriksen kræfterne frem i venstrefoden, hvorefter bolden fandt sin vej op til hjørnet af målet. Hermed sikrede han Danmark det tredje mål, og det begyndte at se sort ud for irerne.

​

Ikke mere end 11 minutter efter Eriksens andet mål, ser han en fejl fra det irske forsvar. Christian finder igen plads og hamrer bolden ind i nettet. Jublen blev højere fra de danske tilskuere der havde fået sig noget af en kvalifikationskamp.

Indenfor de sidste minutter begår irerne igen en fejl, og Nicklas Bendtner bliver lagt ned i feltet. Danmark får nu endnu en chance, da dommerne dømmer straffespark. Han sparkede den sikkert ind, og det blev til hans første mål i to år for nationalholdet.

Med en fantastisk præstation i kvalifikationskampen, kan danskerne nu se frem til VM i Rusland.